Vicepremierul, functie ce va reveni PSD, va avea in coordonare Departamentul de Afaceri Europene si agentiile de reglementare, acestea din urma urmand a fi stabilite de premier,a anuntat miercuri Mircea Geoana, la finalul negocierilor cu PD-L, unde cele doua partide si-au impartit ministerele.

Geoana a mai spus ca, in etapa urmatoare, cele doua formatiuni trec la desemnarea celor mai buni reprezentanti pentru portofolii. Decizia asupra persoanelor care vor ocupa aceste posturi va fi luata joi de forurile statutare ale celor doua partide, a mai spus presedintele PSD, sustinand ca in orele urmatoare, PSD si PD-L se vor apleca asupra finalizarii programului de guvernare. Geoana a refuzat sa spuna cine va fi vicepremier, anuntand doar ca el va merge presedinte al Senatului si, daca legea va fi modificata, va deveni si numarul doi in CSAT. "Vom cauta cele mai bune solutii pentru acoperirea acestor posturi guvernamentale", a declarat si presedintele PD-L, Emil Boc.

El a adaugat ca in orele urmatoare cele doua formatiuni politice din coalitia de guvernare vor avea discutii asupra formei finale a programului de guvernare, sustinand ca ceea ce a fost prezentat in mass-media a reprezentat doar o schita a acestui program. "Ceea ce dvs. ati prezentat in mass-media a reprezentat doar o formula schita prin reunirea programelor a celor doua formatiuni politice. Programul de guvernare in forma finala va fi acela care va fi prezentat vineri si discutat in plenul celor doua Camere a Parlamentului luni", a declarat Emil Boc, in urma unei noi runde de negocieri intre Alianta PSD+PC si PD-L.

Premierul desemnat, Emil Boc, a mai precizat ca urmatoarea intalnire dintre PSD+PC si PD-L va avea loc cel mai probabil miercuri dupa-amiaza sau joi dimineata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.