Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca absenta lui Vasile Blaga de la runda de negocieri cu PSD se datoreaza faptului ca pedelistii au decis sa nu includa in echipa lor persoane care ar putea influenta discutiile prin preferinta lor pentru un minister sau altul.
La discutiile dintre PSD si PD-L care au inceput miercuri la ora 13, delegatia PD-L a fost alcatuita din Emil Boc, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Stefan si Theodor Stolojan, fara secretarul general Vasile Blaga, cel care a participat pana acum la toate negoierile cu pesedistii.

"Am decis sa venim cu o delegatie din conducerea partidului in care sa nu fie persoane care ar putea opta pentru o functie ministeriala astfel incat sa influenteze cursul negocierilor. Am ales o echipa care sa nu fie susceptibila de a apara un interes sau altul", a explicat Boc. Vasile Blaga era favoritul PD-L la ocuparea functiei de ministru de Interne, insa posibila alegere a acestui portofoliu de catre PSD il scoate din cartile alcatuirii urmatorului Guvern.

La inceputul discutiilor, presedintele PD-L a spus ca partidul sau se prezinta cu o serie de prioritati care urmeaza sa fie discutate cu aliatii din PSD. "Venim cu un set de prioritati pe competente si domenii si speram ca vom iesi de la negocieri cu cele mai bune solutii", a spus premierul desemnat. Boc a refuzat sa spuna care sunt ministerele prioritare afirmand ca toate ministerele sunt prioritati pentru PD-L.

Delegatia Aliantei PSD+PC, condusa de Mircea Geoana, a fost formata din Daniela Popa, Miron Mitrea, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Constantin Contac si Ion Moraru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.