Fostul premier Adrian Nastase afirma, pe blogul personal, ca a venit, "poate", momentul unei discutii serioase despre posibilitatea ca prim-ministrul sa fie ales prin vot de catre popor sau de catre Parlament, informeaza MEDIAFAX.

Comentand retragerea lui Theodor Stolojan din postura de prim-ministru desemnat, Nastase scrie ca atunci "cand un politician se retrage inainte de a incepe, si nu o face o singura data, inseamna, pur si simplu, ca are vocatia retragerii". El a adauga ca cei care au ales, la urne, initialele unui partid tocmai pentru ca acel partid le-a promis ca victoria lor va purta un nume, nu pot decat sa fie dezamagiti.

"Poate ca e momentul sa discutam serios despre alegerea directa a primului-ministru (de catre popor sau de catre Parlament).

A ne preface doar ca-l alegem - punandu-l pe afise, plimbandu-l prin fata electoratului, desemnandu-l sa se lupte cu criza si apoi inlocuindu-l cu un primar - este nu doar lipsa de respect fata de alegatori, dar chiar inselatorie", scrie Nastase.