Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, ar putea fi propus de Alianta PSD+PC pentru functia de vicepresedinte al Senatului, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, propunerea ca Voiculescu sa ocupe aceasta functie ar fi o masura a oamenilor din jurul lui Mircea Geoana care doresc sa-i contracareze ambitiile lui Miron Mitrea de a ocupa aceasta functie.

Miron Mitrea, care nu va prinde niciun post guvernamental din cauza problemelor in justitie pe care le are, este insa nehotarat in a candida pentru functia de vicepresedinte sau pentru cea de lider al senatorilor pesedisti. Chiar si in cazul in care Mitrea abandoneaza cursa pentru vicepresedintia Senatului, o parte din liderii PSD pregatesc un alt candidat pentru functia de lider al senatorilor. Mitrea e interesat de acest post pentru a-si spori influenta in partid si a-i contrabalansa, la randul lui, puterea lui Geoana, mai spun surse din partid.

"Practic, Mitrea vrea sa faca ce-i facea Ion Iliescu lui Geoana, cand Iliescu era lider de grup", mai spun sursele citate. Miercuri sau joi va avea loc o sedinta a grupului PSD, unde ar trebui alesi liderul, viceliderii si secretarul si definitivate propunerile pentru posturile din Biroul Permanent.

Sunt insa si unii senatori care nu agreeaza ideea ca PSD sa-l propuna pe Dan Voiculescu la vicepresedintia Senatului. Cei de la PC sustin ca Geoana le-ar fi promis lui Dan Voiculescu si Danielei Popa ca le da functiile de vicepresedinti la fiecare Camera a Parlamentului drept compensatie pentru neacceptarea PC in Guvern. Acum, sursele spun ca Geoana ar fi fortat de unii pesedisti sa le ofere celor doi lideri conservatori functii inferioare in Birorile Permanente. Daniela Popa a fost deja desemnata ca vicepresedinte al Camerei de catre grupul PSD, alaturi de Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.