Echipa interimara de conducere a PD-L este formata din Radu Berceanu, ca lider de grup, Alexandru Peres si Gheorghe David ca vicelideri si Ion Ariton, secretar. Componenta s-ar putea schimba in functie de pozitiile pe care persoanele din conducerea grupului de la Senat ar putea sa le obtina in Executiv.

Grupurile parlamentare si-au desemnat luni conducerea in cadrul sedintelor avute in prima zi in care s-a intrunit noul Parlament, liderii opozitiei, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu si cel al UDMR, Marko Bela, preluand sefia grupurilor celor doua formatiuni.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a castigat pozitia de lider al grupului deputatilor liberali in fata contracandidatului sau, Ludovic Orban. Fostul presedinte al Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, este desemnat candidatul partidului pentru sefia Camerei, cel mai probabil urmand sa primeasca insa postul de vicepresedinte ce ar reveni PNL.

Senatorii si-au pastrat liderul de grup, in persoana lui Puiu Hasotti, in timp ce Crin Antonescu este nominalizarea pentru sefia acestei camere, dar cu sanse reale de fapt pentru vicepresedintia Senatului.
Grupul PD-L din Camera Deputatilor si-a desemnat o conducere interimara care va functiona pana la finalizarea negocierilor posturilor in comisii, iar lider este desemnat Ioan Oltean. Deputatul PD-L, Roberta Anastase, a precizat, pentru NewsIn, ca nominalizarea pentru sefia acestei camere nu s-a stabilit deocamdata.

Senatorii UDMR vor fi condusi de presedintele formatiunii, Marko Bela, in timp ce deputatii se vor afla sub supravegherea lui Marton Arpad, care a fost lider de grup si in legislatura trecuta.

Deputatii PSD si-au ales conducerea pentru aceasta legislatura, Viorel Hrebenciuc pastrandu-si postul de lider al grupului parlamentar, in timp ce Adrian Nastase este propus pentru unul din posturile de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, alaturi de Daniela Popa.