Primul ministru Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu cei 56 de consilieri rezidenti de infratire, reprezentanti ai statelor membre UE si care lucreaza pe langa institutiile romanesti, asigurand expertiza in mai multe domenii importante pentru integrarea europeana a Romaniei. Principala nemultumire a acestora privind capacitatea Romaniei de a atinge standardele comunitare se refera la insuficienta personalului specializat in mai multe domenii, capabil sa aplice masurile de reforma solicitate. La reuniune au fost prezenti atat seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, cat si o parte din membrii Cabinetului, directori din ministerele implicate si ambasadori ai unor tari membre UE, relateaza corespondentul Mediafax.

Expertii europeni nu s-au sfiit sa prezinte o serie de recomandari in ceea ce priveste continuarea reformelor in domeniile in care tara noastra a inregistrat dificultati in negocierile de aderare: justitie, afaceri interne si administratie publica, finante, agricultura, mediu, concurenta. Guvernul va sprijini toate masurile de reforma sugerate de expertii europeni prin alocarea de fonduri de la buget. Pentru ca obiectivul aderarii Romaniei la 1 ianurie 2007 sa fie atins, premierul le-a cerut specialistilor sa transmita administratiilor politice din statele pe care le reprezinta ca Romania isi va respecta cu seriozitate angajamentele asumate. Toate observatiile si concluziile acestei intalniri vor fi analizate intr-o viitoare sedinta de guvern, astfel incat deciziile necesare accelerarii reformelor in procesul de integrare sa fie luate in cunostinta de cauza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.