Bobocii "uninominali" din Parlament au fost ignorati de presa care s-a concentrat asupra stirii-soc a zilei: renuntarea lui Theodor Stolojan la statutul de "premier desemnat".

Ochii ziaristilor au fost atintiti ieri asupra greilor partidelor care s-au perindat agitati pe holuri, discutand, dand cu presupusul si incercand sa desluseasca noima noii mutari, pe care o banuiau a fi comandata de la Cotroceni.

Surprindere si nedumerire la grupul PSD. Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc au ramas muti de uimire la aflarea vestii si cautau explicatii cat de cat logice, ca sa nu para ca au ramas in afara jocului politic: Stolojan e bolnav si nu prea, Basescu a avut de mult planul asta… renegociem protocolul.

La randul lor, partenerii de coalitie s-au strans de cateva ori in sedinte la sala grupului PDL de la Camera Deputatilor si au refuzat sa dea declaratii.

Mult mai relaxati, liberalii s-au adunat si ei in sedinta de grup, dar pentru rezolvarea unor chestiuni de ordin tehnic.

Singurii nepreocupati de noul context politic erau nou intratii, care pareau mai degraba concentrati in a-si gasi repere in spatiu, imensitatea cladirii fiind derutanta la prima vedere. Cativa au venit insotiti de familie, exact ca in prima zi de scoala, iar cei mai multi si-au luat notite in prima parte a sedintei, prezidata de decanul de varsta Aurel Vainer, reprezentantul comunitatii evreiesti in Camera Deputatilor.

"Nu ma fotografia cand fumez, te rog, ca tata nu stie ca fumez", a exclamat Doina Barcau, noua printre deputatii pesedisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.