Nominalizarea lui Emil Boc pentru Palatul Victoria lasa liber scaunul de la Primaria Clujului. Primii politicieni interesati s-au aratat imediat. Pe lista ar putea figura Vasile Dancu, Gheorghe Funar sau Eckstein-Kovacs Peter, dar si actualul viceprimar PDL, Sorin Apostu.

Desemnarea presedintelui PDL, Emil Boc, pentru functia de premier al Romaniei lasa libera Primaria Clujului, acolo unde, la doar cateva minute dupa anuntul de ieri al presedintelui Basescu, au si aparut deja primii candidati.

Conform Legii administratiei publice locale, Guvernul va trebui sa organizeze alegeri anticipate la Cluj in termen de 90 de zile de la momentul in care prefectul judetului a luat act de decizia de renuntare a primarului.

Daca Boc va renunta pana la sfarsitul anului la primarie, Executivul ar putea organiza alegeri anticipate pana la sfarsitul lui martie. Pana atunci, interimatul va fi asigurat de unul din cei doi viceprimari.

Primul pe lista posibililor candidati pentru scaunul lasat vacant de Boc este actualul viceprimar al PDL, Sorin Apostu: "Este o decizie a PDL care va hotari asupra oportunitatii candidaturii mele. "


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.