Astfel, acelasi partid va detine conducerea ministerului, cat si presedintia comisiei parlamentare de specialitate din Camera decizionala pentru proiectele de lege din domeniul respectiv. Deocamdata, negocierile pe aceasta tema dintre PSD si PD-L sunt blocate pana cand nu se vor imparti ministerele. Pedelistii si-au stabilit deja echipele de negociere pentru functiile din Parlament, existand posibilitatea ca aceste echipe sa preia si functiile de conducere din interiorul grupurilor parlamentare ale PD-L, transmite NewsIn.

La Senat, democrat-liberalii vor fi reprezentati de catre secretarul general Vasile Blaga si Radu Berceanu, alaturi de Cristian Radulescu, fostul lider de grup al PD-L din Camera Deputatilor, si Anca Boagiu, fostul ministru al Integrarii. Este posibil ca Berceanu sa ramana lider de grup al senatorilor pedelisti, in cazul in care acestuia nu i se va incredinta o functie in cadrul Biroului Permanent. Decizia finala urmeaza sa fie luata in cursul zilei de marti.

In ce priveste Camera Deputatilor, la discutiile legate de impartirea comisiilor, pedelistii vor fi reprezentati, printre altii, de Ioan Oltean, Cezar Preda, Gheorghe Albu. Pentru sefia grupului deputatilor democrat-liberali sunt in carti Cezar Preda si Ioan Oltean.