Presedintele Traian Basescu a fost prezent sambata la sedinta PDL de la Clubul Diplomatilor, unde le-a transmis liderilor partidului motivele pentru care trebuie sa guverneze alaturi de PSD. Astfel, seful statului le-a dat spus pedelistilor ca trebuie sa formeze viitorul Guvern alaturi de PSD: pentru tara, ca este criza, pentru ei, ca au castigat alegerile, si pentru el, ca urmeaza alegeri prezidentiale, relateaza Cotidianul.

Sedinta de sambata dimineata in care conducerea PDL intentiona sa se consulte cu liderii din teritoriu cu privire la negocierile de intrare la guvernare alaturi de PSD s-a transformat intr-un seminar cu presedintele Traian Basescu.

Seful statului a descins la sedinta la scurt timp dupa inceperea reuniunii, desfasurate la Clubul Diplomatilor din Capitala, si a plecat dupa aproximativ o ora.

"Le-am spus despre problemele pe care le implica guvernarea. Asta le-am spus", a declarat Basescu la iesire. El a negat, inca o data, faptul ca ar fi discutat la Bruxelles cu presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, o eventuala intrare la guvernare a liberalilor.