PD-L si PSD au cazut de acord ca fotoliul ravnit de Macovei sa fie ocupat de o persoana apropiata ambelor partide. Viitorul Guvern va avea 19 posturi impartite dupa principiul unul la mine, unul la tine .

Dupa ce si-au disputat cu ardoare portofoliul Justitiei, pesedistii si democrat-liberalii au cazut la pace si au convenit sa instaleze un independent in fruntea acestui minister.

Desi nu este membru al nici unui partid, Monica Macovei a fost scoasa din carti de social-democrati care nici nu au vrut sa auda de aceasta propunere.

Cele doua formatiuni au stabilit ca schema noului Executiv sa aiba 19 titulari de portofolii, la care se mai pot adauga functii de ministri delegati.

"S-a rezolvat problema Ministerului Justitiei. In cadrul negocierilor, am stabilit ca portofoliul sa fie ocupat de o persoana independenta, pentru a nu exista discutii pe marginea acestui subiect.

Persoana desemnata va trebui sa fie aprobata de ambele partide, pentru ca a fost o problema delicata in cadrul discutiilor. Am trecut aceasta prevedere in acordul nostru politic pentru a avea totul scris", ne-a declarat un lider PSD. Alegerea unui independent la Justitie a fost solutia aleasa pentru a nu bloca negocierile dintre cele doua partide.

Social-democratii avansasera deja cateva nume pentru acest post printre care cele ale vicepresedintilor Cristian Diaconescu si Victor Ponta. In schimb, pedelistii sustineau ca postul este acontat de Traian Basescu pentru favorita sa Monica Macovei.

De altfel, in timpul campaniei electorale, Emil Boc a anuntat-o pe Macovei drept viitorul ministru al Justitiei, in cazul in care PD-L ajunge la guvernare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.