Presedintele Traian Basescu le-a spus celor de la PD-L, la intalnirea pe care au avut-o sambata, potrivit unor participanti la discutii, ca partidul trebuie sa se trezeasca din starea de multumire in care se afla dupa alegeri, pentru ca rezultatele, desi bune, arata ca PD-L stagneaza.

Fostul lider al democratilor a aratat ca in partid exista tineri care in timpul campaniei electorale si apoi la alegeri au avut rezultate foarte bune, in vreme ce lideri precum Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu nu au reusit sa treaca de testul electoratului. El a mai spus ca exista o mare diferenta intre numarul de voturi pe care le-au obtinut "veteranii" PD si tinerii ca Roberta Anastase sau Monica Iacob Ridzi, care au mers din usa-n usa si au convins oamenii sa iasa la vot.

Basescu le-a cerut "sa se trezeasca" si sa se reformeze, in sensul ca tinerii care au muncit si au avut rezultate constante, care sunt educati in spiritul elitelor reale si sunt loiali partidului, care au fost practic crescuti de partid, sa fie lasati sa intre in Guvern. El le-a spus ca nu oameni care au mai avut mandate de ministri - cum sunt Blaga si Berceanu - sunt cei care pot aduce performanta mai mare, ci tinerii. In acest sens, Basescu le-a sugerat sa formeze in interiorul PD-L comisii de experti care sa stabileasca, pe criterii de competenta si rezultate in activitatea interna de partid, cine va deveni ministru.

De asemenea, seful statului le-a mai spus ca si sansele sale la alegerile prezidentiale sunt legate de performantele PD-L - in privinta mobilizarii in campania electorala, dar mai ales de performantele guvernarii. Potrivit unor participanti la discutii, seful statului le-ar fi spus democrat-liberalilor ca, daca nu se trezesc, va trebui sa-si caute candidat la alegerile prezidentiale din 2009.