Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat ca a fost de acord cu principiile protocolului cu PD-L si a declarat ca Guvernul PSD-PD-L va functiona daca acestea sunt respectate si doar daca presedintele Basescu nu va fi "un factor perturbator"

Fostul presedinte crede ca noul Guvern are sanse de a-si duce la indeplinire misiunea daca sunt respectate angajamentele initiale si daca Traian Basescu nu se implica. "Depinde (soarta guvernului, n.r.) de evolutia lucrurilor, de modul in care fiecare partid va primi aceste lucruri si va sti sa se adapteze unor principii cu care se porneste si este un factor important, care poate fi perturbator, sau din contra, de care toti se tem cel mai mult, si-l stim cu totii: modul in care presedintele Basescu va sti sa-si respecte locul si rolul sau in structura noastra constitutionala si sa nu fie factorul perturbator, ci sa manifeste raspunderea necesara fata de situatia prin care trece tara, dar si fata de aceasta coalitie", a explicat liderul social-democrat, citat de NewsIn.

El a anuntat ca in cadrul sedintei BPN a PSD de duminica a fost de acord cu documentul "Parteneriatul pentru Romania" si a explicat ca, in situatii dificile, politicienii trebuie sa stie sa ajunga la compromis. "Momentul politic nu e simplu, e un moment dificil realizarea acestei coalitii, dar in politica compromisul e uneori un lucru necesar. Rigiditatea nu e cel mai bun sfatuitor si sunt situatii in care e nevoie sa stii sa faci compromisuri. Dar un compromis nu inseamna a te compromite", a adaugat el.

El a mai sustinut ca aceasta coalitie poate fi benefica pentru stabilitatea guvernarii si poate da rezultate daca vor fi respectate principiile asumate la inceput.

Ion Iliescu declara la inceputul acestei saptamani ca demararea discutiilor cu PD-L de catre PSD nu este o solutei din punctul sau de vedere si ca lucrurile nu sunt inca definitivate. De altfel, Iliescu, un artizan al colaborarii cu PNL, alaturi de Adrian Nastase, a votat luni, la CExN, impotriva deciziei ca partidul sa intre la putere cu PD-L.

PSD si PD-L au anuntat sambata ca vor forma impreuna Guvernul fara UDMR. "Parteneriatul pentru Romania" va fi semnat in cursul acestei zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.