Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca subiectul includerii UDMR in Guvern va fi dezbatut sambata in Colegiul Director largit al partidului, pentru identificarea unei solutii astfel incat PD-L sa-si respecte cuvantul dat, iar liderii PSD-mandatul primit de la partid.

La finele noii runde de negocieri intre PD-L si PSD, desfasurate vineri, liderul PD-L Emil Boc a declarat ca transarea subiectului prezentei UDMR in noul Guvernul va fi transat intr-o serie de intalniri. Prima este intrunirea, in cursul zilei de sambata a Colegiului Director largit al PD-L, la care vor fi invitati si primarii partidului din municipiile resedinta de judet, cat si presedintii consiliilor judetene. "Practic incercam sa gasim solutii corecte prin care atat PSD sa ramana in mandatul pe care il are, cat si PD-L sa-si respecte cuvantul dat UDMR, avand in vedere faptul ca ei si-au aratat primii disponibilitatea de a fi alaturi de noi in aceasta constructie guvernamentala, dupa refuzul liberalilor". Celelalte discutii ar urma sa fie cu UDMR sin PSD. "Noi vom discuta in interiorul partidului si cu partenerii din UDMR pentru a putea gasi o solutie si a veni in negocierea politica cu PSD cu cateva formule care sa raspunda acestor exigente. Dar discutam in primul rand solutii in cadrul PD-L", a declarat Boc.

El a sustinut ca exista deja cateva variante posibile cu care democrat-liberalii s-ar putea prezenta la intalnirea pe care urmeaza sa o aiba sambata dupa-amiaza cu social-democratii, astfel incat ambele cerinte sa fie satisfacute in ceea ce priveste UDMR, transmite NewsIn.

Conform spuselor lui Boc, celelalte puncte din preconizatul "Parteneriat pentru Romania" au fost, in majoritatea lor, deja convenite de catre cele doua parti. "Am facut un pas inainte pe linia incheierii si semnarii parteneriatului pentru Romania intre PD-L si PSD. Obiectivul principal al acestuia este asigurarea stabilitatii tarii in acest context al crizei economice si de a conduce tara cu profesionalism si responsabilitate. Aceste puncte au fost negociate, sunt solutii apropiate si mai avem puncte pe care urmeaza sa le discutam maine", a mai spus presedintele PD-L.

El sustine ca inca nu s-a ajuns la faza in care sa se discute structura si componenta viitorului Guvern. "Nu am discutat niciun aspect legat nu numai de functiile ministeriale, nici n-am stabilit cate ministere va avea viitorul Guvern. Dupa ce vom discuta Parteneriatul pentru Romania si vom face programul de guvernare care se incheaga in acest moment in jurul primului-ministru desemnat, dupa aceea vom trece sa stabilim cate ministere va avea viitorul Guvern si dupa aceea vom discuta de eventuale nominalizari pentru fotoliile respective", a conchis Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.