Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca PSD si PD-L au finalizat programul de guvernare si documentul "Parteneriatul pentru Romania" in proportie de 90%, dar ca acestea vor fi semnate dupa ce democrat-liberalii rezolva problema UDMR, un obstacol in calea negocierilor.

"Am avansat in mod substantial si in termen de linii mari in ceea ce priveste programul de guvernare si in documentul "Parteneriatul pentru Romania" suntem in proportie de 90% cu lucrurile convenite. (...) Ramane sa aflam maine daca se poate inregistra progres si daca va fi inlaturat si ultimul obstacol in calea formalizarii acestui parteneriat", a declarat liderul PSD, la finalul unor noi discutii cu democrat-liberalii, sustinand ca UDMR constituie in continuare un obstacol in calea oficializarii coalitiei, potrivit NewsIn.

Geoana a mai spus ca cei de la PD-L i-au informat pe pesedisti ca vor avea o intalnire in forurile de partid sambata si ca a ramas ca "subiectul politic care inca impiedica formalizarea acestui acord sa fie discutat de catre PD-L". El a insistat, din nou, ca aceasta problema sa fie rezolvata de democrat-liberali. "Pe subiectul aflat inca in suspensie asteptam un raspuns de la PD-L. Avem toata increderea ca va puta fi rezolvat in timp util", a adaugat Geoana. El a spus ca, daca problema UDMR va fi transata, se va ramane in grafic, documentele vor fi semnate duminica, iar Guvernul urmeaza sa fie adus in fata Parlamentului pe 22 decembrie. Intrebat daca PSD va renunta la coalitie, in caz ca UDMR e primit la putere, Geoana le-a spus ziaristilor ca a primit zilele trecute raspunsul la aceasta intrebare si ca decizia se mentine. "Evident, e un subiect pe care il cunoasteti", a spus el.

La randul lui, Miron Mitrea a spus ca exista posibilitatea ca, din cauza UDMR, protocolul sa nu se semneze, dar a aratat ca el personal e optimist. "Exista riscul ca un acord politic sa nu se incheie, poate fi si acesta un motiv (participarea UDMR, n.r). Sunt mai optimist. Optimismul, pesimismul - e o stare interna pe care mi-o definesc singur", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.