"In mod ciudat s-a creat imaginea ca UDMR este o problema. Noi am spus ca nu acceptam, daca intram intr-o alianta cu un partid mare, ca in acea alianta sa mai fie si altcineva. Ca e UDMR, ca e PNL. Alianta PSD-PC este o alianta, cu PD-L suntem suficienti ca sa avem o majoritate in Parlament si sa nu mai fie nevoie de alt partid, in speta UDMR, ca el vrea sa intre, PNL vad ca nu bate din calcaie. Este valabila pozitia noastra si fata de PNL, nu doar fata de UDMR", a spus Miron Mitrea, potrivit NewsIn.

Intrebat daca PSD ia in calcul renuntarea la coalitia cu PD-L, Mitrea a spus ca in acest moment se poarta discutii la nivel tehnic, care vor fi urmate de stabilirea structurii Guvernului si repartizarea portofoliilor. "Acum nu discutam (despre renuntarea la colaborarea cu PD-L, n.r.). Sa vedem cum se termina negocierile. Se termina acceptabil pentru noi, o facem pana la capat, sunt probleme, ne vom opri. Dar deocamdata nu vad sa fie probleme", a spus Mitrea.

El a adaugat ca premierul desemnat, Theodor Stolojan, va participa la intalnirea PSD-PD-L de vineri ca sa vada ce contine programului de guvernare comun, rezultat in urma negocierilor la nivel de experti.