Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat luna trecuta, deci pe ultima suta de metri, cateva acte normative in favoarea firmelor unor oameni de afaceri precum Ovidiu Tender, Horea Marc sau fratii Marius si Emil Cristescu, dar si a societatii britanice Sterling Resources Ltd.

Prima dintre hotararile semnate de Tariceanu se refera la celebra cariera de gips din localitatea Stana-Salaj, afacere ce apartine uneia dintre firmele de baza ale lui Ovidiu Tender.

Astfel, prin Hotararea nr. 1411 din 4 noiembrie 2008, societatea Tender SA primeste aprobarea “Licentei de concesiune nr. 5.865/2005 a activitatii miniere de exploatare a gipsului (…) in perimetrul Stana, situat in localitatea Stana, judetul Salaj”.

Alaturi de premierul Tariceanu, documentul a fost semnat de Dorin Marian (seful Cancelariei), Bogdan Gabudeanu (presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale - ANRM), Attila Korodi (ministrul mediului) si Catalin Doica (secretar de stat la Finante).

Prof. univ. Ioan Puscas: 'Exploatarea carierei este o catastrofa'

Primita in al doisprezecelea ceas al guvernarii Tariceanu, aprobarea licentei pentru exploatarea zacamantului de gips de la Stana incheie o perioada extrem de agitata, cel putin pentru locuitorii zonei vizate. Acestia s-au opus in cateva randuri deschiderii carierei de gips atat datorita temerilor privind poluarea mediului, cat si a celor referitoare la zgomotul presupus de trecerea autobasculantelor prin localitate sau de eventuala folosire a explozibililor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.