Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, a declarat ca este multumit ca partidul sau nu a ajuns "ciuca batailor", explicand ca cei care au purtat negocieri din partea liberalilor nu au facut-o pentru a se intra in opozitie.
"Nimeni nu a avut mandat sa negocieze intrarea in opozitie, negociatorii nu au negociat intrarea in opozitie", a afirmat Fenechiu. El a explicat ca afirmatiile liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, potrivit carora nu ar fi fost respectat Statutul sunt false, deoarece Biroul Politic Central a dat un mandat presedintelui Calin Popescu Tariceanu, care a purtat negocierile. "In conditiile in care rezultatele negocierilor ajungeau la ideea guvernarii, cu siguranta ar fi trebuit convocata Delegatia Permanenta. Inainte de negocieri, nu aveam ce sa discutam in DP", a precizat el.

Fenechiu a mentionat ca si in PNL, ca in orice partid, "exista oameni care isi doresc cu orice pret guvernarea si care folosesc orice nemultumire a altora pentru a se afirma". "Eu sunt prieten si cu Morega si cu Orban, dar ei reprezinta cele doua categorii", a afirmat liderul PNL.

"Sunt multumit de pozitia PNL, nu mi-as dori ca PNL sa ajunga precum PSD, ciuca batailor", a continuat Fenechiu, in opinia caruia social-democratii incep sa regrete decizia pe care au luat-o luni. Cat priveste pozitionarea liberalilor, liderul de la Iasi a mentionat ca rezultatul este unul bun, pe termen lung. Fenechiu a estimat ca, si in situatia in care negocierile PD-L-PSD se vor finaliza, ele nu vor garanta o guvernare pe patru ani, ci doar pe cateva luni, dupa care discutiile vor fi reluate. Liderul liberal a estimat ca interesul PD-L-ului este ca, alaturi de UDMR, sa poata sa faca o majoritate, dupa care sa-i "scuipe afara" pe cei din PSD. "Nu consider ca este incheiata negocierea pentru guvernarea pe urmatorii patri ani", a subliniat el.

Cat priveste convocarea unei Delegatii Permanente in viitorul apropiat, Fenechiu a precizat ca este necesara convocarea ei, "dar va avea rol doar de explicare", potrivit NewsIn.

Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PNL, Ioan Turc, a declarat, joi, ca se impune organizarea de urgenta a unei Delegatii Permanente a PNL in care sa fie analizat rezultatul votului si modul in care s-a reactionat dupa ce s-au aflat rezultatele.

„Este clar si evident ca scopul oricarui partid este sa fie la putere, si nu in opozitie. Regret ca nu s-au gasit solutiile pentru ca PNL sa ramana la guvernare. Cred ca se impune organizarea unei Delegatii Permanente a PNL, in care sa analizam atat rezultatul votului din 30 noiembrie, cat si modul de reactionare dupa aflarea rezultatelor. E obligatoriu sa facem analize in cadrul Delegatiei Permanente”, a declarat Ioan Turc.

Declaratia liderului de Bistrita al PNL vine pe fondul unor nemultumiri exprimate de presedintele de la Gorj al PNL, Dan Ilie Morega, care a spus ca partidul nu trebuia sa intre in opozitie fara sa fie consultate si filialele. La randul sau, Ludovic Orban, vicepresedinte PNL, a spus ca nu este nemultumit de intrarea in opozitie a partidului, insa considera ca o astfel de decizie trebuie luata in Biroul permanent.

Presedintele filialei locale a PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, se declara multumit de cum au actionat liderii de la centru in negocierile pentru formarea viitorului Executiv si nu considera necesara convocarea Delegatiei permanente a liberalilor.

Gheorghe Dragomir a declarat ca Biroul Politic National fusese validat pentru a purta negocierile pentru formarea Guvernului, iar convocarea Delegatiei Permamente era necesara doar daca se concretiza ceva. “Delegatia Permanenta ar fi fost convocata daca era deja o varianta sau doua pentru care noi sa fi putut opta, respectiv de a intra la guvernare sau intr-un parteneriat. Altfel nu aveam ce supune votului”, a declarat deputatul liberal.

El a precizat ca din momentul in care s-a ajuns la zero sanse de negociere, singura varianta era opozitia pentru PNL. “Discutiile s-au impotmolit, iar intrarea noastra in opozitie era singura varianta”, considera Dragomir.

Liderul local liberal s-a aratat multumit de modul in care a actionat presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, lucru pe care intentioneaza sa il transmita si celorlalti membrii ai filialei. “Avem un lider cu care nu ne este rusine. Alti colegi vad doar partea plina a paharului. Nu poti face negocieri in genunchi sau peste limitele peste care sa poti trece. Voi avea o discutie si cu colegii mei despre ce am vorbit cu Tariceanu, a carui pozitie a fost mai mult decat corecta”, a mai spus deputatul liberal de Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.