Alaturi de Rusu au mai fost exclusi doi apropiati ai acestuia, seful Garii Pascani, Radu Movileanu, si fostul consilier local Corneliu Doroaga.

"Domnul Rusu a lucrat de unul singur in campanie si acest lucru a adus prejudicii filialei. In urma analizei facute in BP Pascani, s-a vazut ca nu a facut campanie pentru partid, ci a fost mai mult independent. In ceea ce-i priveste pe ceilalti doi, ei practic s-au exclus. Niciunul dintre cei exclusi nu a participat la sedintele noastre", a declarat seful organiztatiei PD-L Pascani, Valerica Andronache.

La alegerile din 30 noiembrie, Leondard Rusu a obtinut 11.217 voturi si s-a clasat pe pozitia a doua in Colegiul 15 Senat Iasi, mandatul de parlamentar fiind adjudecat de pesedistul Florin Constantinescu cu 20.138 de voturi. PD-L Pascani nu a castigat niciun mandat in legislativul Romaniei, fotoliile de deputat si senator revenind PSD Pascani.

Fost lider al PRM Pascani, Leonard Rusu a intrat in PD in 2006, acesta fiind candidatul PD-L Pascani la alegerile locale din iunie 2008, insa a iesit pe locul al treilea dupa candidatii PNL si PSD, care si-au disputat primaria in al doilea tur, primul avand castig de cauza.