Fostul membru al Partidului Conservator, Florin Anghel, a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul in care contestat numirea Danielei Popa in functia de presedinte al PC.

Procesul s-a judecat la Curtea de Apel dupa ce Florin Anghel a pierdut actiunea introdusa la Tribunalul Bucuresti si a facut recurs.

Tribunalul Bucuresti a respins, in data de 19 aprilie, ca neintemeiata, cererea de interventie formulata de fostul membru al Partidului Conservator (PC) Florin Anghel, care a contestat neorganizarea celui de-al doilea tur de scrutin, in conditiile in care el a pierdut sefia PC in fata Danielei Popa.

De asemenea, magistratii Tribunalului Bucuresti au inregistrat modificarile aduse statutului PC la inceputul anului 2008, implicit numirea in functia de presedinte a Partidului Conservator a deputatului Danielei Popa, numire pe care Florin Anghel a contestat-o, considerand-o nelegala.

Florin Anghel a aratat, in cererea de interventie, ca alegerea Danielei Popa in functia de presedinte al partidului, in 27 ianuarie 2008, s-a facut cu nerespectarea legii partidelor, aceasta neintrunind jumatate plus unu din totalul voturilor exprimate. Biroul Executiv al PC a decis in data de 25 februarie excluderea din partid a lui Florin Anghel si dizolvarea conducerii filialei Prahova, organizatia urmand sa fie coordonata, provizoriu, de secretarul general al PC, Codrut Seres.

Potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn, conducerea PC a decis excluderea lui Anghel ca urmare a declaratiilor "defaimatoare" facute de acesta la adresa partidului, precum si din cauza faptului ca nu s-a alaturat conservatorilor in obiectivul acestora de a obtine un rezultat favorabil la alegerile locale.
"Biroul Executiv Central al PC a apreciat ca domnul Anghel, prin actiunile sale, a blocat procesul de pregatire al Partidului Conservator pentru alegerile locale din acest an", s-a precizat in document.

Conducerea PC l-a acuzat pe liderul organizatiei Prahova ca a declansat un razboi media cu partidul, desi in repetate randuri i-a asigurat pe colegii din Biroul Executiv Central ca nu va mai face declaratii in presa care sa aduca atingere imaginii PC.

Decizia surveni la o saptamana dupa ce conducerea Partidului Conservator anuntase ca liderul PC Florin Anghel, care si-a retras contestatia cu privire la modalitatea de alegere a presedintelui in cadrul Congresului partidului, va primi in subordine departamentul economic si se va ocupa de strategia pentru alegeri a formatiunii.

La acea data, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a pretins ca nu mai exista nicio problema legata de congresul formatiunii, "cazul Anghel" fiind inchis.

Vicepresedintele conservator Florin Anghel a renuntat la contestatia privind rezultatul de la Congresul PC din luna ianuarie, depusa la Comisia de etica, petitii si litigii, dupa cum informa formatiunea printr-un comunicat. Liderul PC Prahova, Florin Anghel, a depus contestatie impotriva rezultatului scrutinului intern de la sfarsitul lunii ianuarie. Anghel a invocat, printre altele, neorganizarea celui de-al doilea tur de scrutin, in conditiile in care el a pierdut sefia PC in fata Danielei Popa. Anghel a incercat sa forteze convocarea unui nou congres extraordinar al partidului, in vreme ce surse din PC afirmau ca liderul organizatiei Prahova risca sa fie sanctionat, inclusiv prin excluderea din formatiunea conservatoare. Deputatul Daniela Popa a fost aleasa presedinte al Partidului Conservator, in urma Congresului Extraordinar, cu 570 de voturi pentru si 642 voturi impotriva, la o distanta de 13 voturi de Florin Anghel. Votul la limita a fost contestat de tabara liderului de Prahova, care s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu s-a organizat turul doi. Congresul PC s-a soldat cu un scandal, dupa ce reprezentantii filialei Prahova au protestat vehement la anuntarea rezultatelor pentru presedintia partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.