Presedintele Traian Basescu a declarat joi, inaintea plecarii la Bruxelles, unde va participa la lucrarile Consiliului European, ca Romania sustine mentinerea actualei structuri a Comisiei Europene si ca nu renunta la postul de comisar.

"Tratatul de la Nisa reclama reducerea numarului de comisari, de la 1 ianuarie 2009 (...).Daca statele membre doresc aplicarea tratatului de la Nisa, Romania nu renunta la comisar", a spus Traian Basescu. Seful statului a spus ca punctul de vedere al Romaniei este ca ar trebui sa se continue cu o structura a Comisiei Europene pe aceeasi formula, pe principiul o tara - un comisar.

In privinta Tratatului de la Lisabona, liderii europeni urmeaza sa identifice o cale comuna pentru intrarea in vigoare a Tratatului. Liderii europeni vor aduce, de asemenea, mai multe clarificari in legatura cu baza juridica in care vor fi organizate alegerile europene de anul viitor.

Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European, pe agenda figureaza pachetul de masuri pentru redresarea economica propus la 26 noiembrie, Tratatul de la Lisabona, pachetul energie-schimbari climatice si strategia de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.