O scrisoare atribuita Grupului de Dialog Social prin care se solicita presedintelui Traian Basescu sa nu gireze o alianta la guvernare intre PDL si PSD s-a dovedit ca este o mare farsa, informeaza Cotidianul.ro.

Pe mail-urile mai multor redactii a sosit astazi o scrisoare adresata presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in care semnatarii i-ar fi cerut sefului statului sa se opuna "aliantei cu PSD". Documentul, care era insotit de o lunga lista de semnaturi importante, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Vladimir Tismaneanu, s-a dovedit ca nu este decat o farsa de proportii, arata Cotidianul.

"Domnule Presedinte, va solicitam in mod expres sa nu girati o alianta cu Partidul Social Democrat. (...)Va mai indemnam doar sa aveti o clipa de tagada si sa meditati foarte bine inainte de a lua o decizie care poate trimite Romania cu douazeci de ani in urma. Ganditi-va inca o data la memoria sutelor de mii de morti din inchisorile comuniste, la tinerii care si-au jertfit viata pentru ca noi sa putem decide in cunostinta de cauza, la romanii de peste hotare care muncesc cu lacrimi in ochi si la tinerii care v-au votat cu gandul la adevar si dreptate", se arata in scrisoarea semnata, aparent, de 64 de membri ai Grupului pentru Dialog Social.

Grupul pentru Dialog Social precizeaza intr-un comunicat ca scrisoarea a fost expediata de pe o adresa de e-mail care nu apartine GDS, gds.press@gmail.com, in timp ce adresa de e-mail a GDS este gds@ong.ro.

"Grupul pentru Dialog Social si semnatarii asa-zisei Scrisori deschise catre Presedintele Romaniei dezmint categoric faptul ca ar fi expediat o asemenea scrisoare Presedintelui Romaniei. Grupul pentru Dialog Social si semnatarii asa-zisei Scrisori deschise catre Presedintele Romaniei condamna ferm aceasta impostura, manipulare si intoxicare a mass-media", se precizeaza in comunicat.

Scriitorul Gabriel Liiceanu, membru al GDS, a declarat ca scrisoarea trimisa in numele membrilor grupului este o "contrafacere ordinara". "Este o magarie ca fac asa ceva", a spus Liiceanu, potrivit NewsIn.

Sorin Iliesiu, de asemenea membru al GDS, a negat ca a semnat o astfel de scrisoare. "Am vazut ca ma numar printre semnatari, dar habar n-aveam de asa ceva. Este un abuz din partea cuiva", a declarat Iliesiu, cu precizarea ca "oricine poate sa-si faca o adresa pe gmail, care sa treaca in adresa <<gds>>".

Si scriitorul Andrei Oisteanu neaga ca si-ar fi pus semnatura pe acea scrisoare. "Nu este o scrisoare trimisa de Grupul pentru Dialog Social, nimeni din Grupul pentru Dialog Social, nici din conducere, nici dintre membri nu stie nimic despre o astfel de scrisoare. Este vorba de o intoxicare, cineva care a facut o scrisoare si de pe internet a luat numele membrilor GDS si i-a pus acolo ca semnatari", a declarat Oisteanu la Realitatea TV.

Contactati de agentia NewsIn, jurnalistul Dan Tapalaga si Gelu Trandafir, membru CNA, ale caror nume figurau, de asemenea, printre asa-zisii semnatari, au declarat, de asemenea, ca nu stiu nimic despre o scrisoare trimisa presedintelui Basescu, din partea GDS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.