Dupa declaratiile liderilor PNL, Crin Antonescu si Ludovic Orban, care il numeau pe Stolojan un "om si un politician slab" a venit si randul "fiului ratacitor" al PSD-ului, Adrian Nastase sa dea o replica aceste noi decizii prezidentiale.

Nastase a numit, intr-un mesaj postat pe blogul sau, ziua de 10 decembrie ca fiind "Ziua Depturilor Omului", insa nu a omului de rand, ci a omului numit Traian Basescu.

Desi Nastase nu este de accord cu decizia lui Basescu, acesta se abtine de la a-l critica pe Stolojan sau de la critica abilitatilor acestuia in functia de premier. Acesta isi exprima doar nemultumirea fata de desemnarea primului ministru.

"Nu conteaza ca partidele <<nu au cazut la un acord>> (pentru a-l cita pe Emil Boc), nu conteaza ca nu stim inca CE partide vor forma majoritatea parlamentara. Dar ce importanta au rezultatele parlamentare, Basescu ne anuntase acum cateva saptamani ca el STIA, de atunci, numele primului-ministru"., a declarat Adrian Nastase pe blogul sau.

Nastase isi incheie scurtul mesaj cu urmatoarea concluzie: "Pana la urma, nu este guvernul lui Basescu ci guvernul Romaniei", astfel completandu-l de vicepresedintele PNL, Ludovic Orban care se teme ca Stolojan va forma un Guvern prezidential si va juca rolul de "marioneta" a lui Traian Basescu.