Opiniile din afara in privinta noului prim ministru, Theodor Stolojan, nu intarzie sa apara. Astfel, publicatia americana Forbes il considera o optiune buna pentru o Romanie aflata in plina criza economica.

In opinia publicatiei americane, experienta acumulata de Theodor Stolojan la Banca Mondiala ar aduce expertiza necesara pentru a face fata reformarii economice a tarii, in acest moment "crucial" prin care trece Romania. Stolojan pare a fi optiunea corecta, adecvata crizei actuale, care face ca economia tarii sa incetineasca, preconizandu-se o inrautatire a situatiei pentru anul 2009.

Ca si premier, Theodor Stolojan va trebui sa faca fata, in opinia publicatiei Forbes, dificilei misiuni de formare a unui guvern majoritar puternic, care sa fie capabil sa gestioneze bugetul tarii in asa fel incat sa nu se ajunga la un colaps financiar.

Forbes comenteaza si pe baza coalitie dintre PSD si PD-L spunand ca aceasta "alianta" ar putea fi una benefica pentru Romania. "O asemenea coalitie i-ar da Romaniei o sansa la stabilitate politica".

Publicatia americana avertizeaza insa ca o astfel de coalitie ar putea influenta negativ fiscalitatea datorita planurilor de expansiune ale social democratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.