Premierul desemnat, Theodor Stolojan, are mai multe obiective clare, cum ar fi colaborarea cu PD-L, PSD si UDMR, formarea Guvernului, care s afie validat in 10 zile, pregatirea proiectului de buget pentru 2009 si relansarea reformelor esentiale, potrivit NewsIn.
"Misiunea mea in urmatoarele 10 zile este clara: voi colabora cu reprezentantii PD-L, PSD si UDMR pentru a realiza programul de guvernare in noile conditii care exista in Romania la ora actuala", a spus Stolojan, referindu-se la criza economica internationala.

Al doilea obiectiv al lui este formarea Guvernului, care sa fie validat la 22 decembrie.

Stolojan a mai declarat ca, dupa ce va primi votul Parlamentului, viitorul Guvern va pregati, "extrem de urgent" bugetul pentru anul viitor si reformele "esentiale pentru progresul Romaniei" in educatie, sanatate sau administratie.

"Daca acest Guvern va fi investit, si sunt convins ca va fi investit de Parlamentul tarii, avem doua misiuni extrem de urgente: de a pregati proiectul de buget pe anul 2009, tinand seama de programul de guvernare si de a relansa reforme esentiale pentru progresul Romaniei, reforma in educatie, reforma administratiei publice, reforma sanatatii, si alte reforme extrem de necesare tarii noastre", a declarat Theodor Stolojan, imediat dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca l-a desemnat premier al viitorului Guvern al Romaniei.

Stolojan a aratat ca, in urmatoarele zece zile, misiunea sa este aceea de a colabora cu reprezentantii PD-L, dar si cu cei ai PSD si ai UDMR, cele doua partide care si-au manifestat dorinta de a participa la guvernare cu democrat-liberalii. "Voi colabora cu dansii pentru a realiza programul de guvernare in noile conditii care exista in Romania, la ora actuala, ca urmare a crizei financiare internationale si a recesiunii economice din tarile dezvoltate", a spus democrat-liberalul. De asemenea, al doilea obiectiv al premeirului desemnat va fi acela de a forma viitorul Guvern pentru a se prezenta in fata Parlamentului, pentru votul de investitura, cel tarziu la data de 22 decembrie a acestui an.

Liderii PD-L si PSD au inceput negocierile in prezenta premierului desemnat Theodor Stolojan, care a declarat , la intrarea in sala, ca "abia acum urmeaza greul".

Intrebat daca este multumit de anuntul facut de seful statului, Stolojan a spus: "Cred ca da. Abia acum urmeaza greul". Theodor Stolojan a ajuns ultimul in biroul presedintelui Senatului, locul unde se poarta discutiile bilaterale, toti ceilalti lideri politici asteptandu-l pentru a incepe negocierile.

Emil Boc a declarat ca, pentru el, fraza zilei este "Negociem!, Negociem!, Negociem!", fara sa comenteze anuntul presedintelui Basescu privind desemnarea lui Theodor Stolojan pentru functia de prim-ministru. Gheorghe Flutur s-a multumit sa spuna: "E propunerea PD-L", iar Radu Berceanu a spus - "Multumiti, in principiu, dar sa vedem cum iese acum", referindu-se la negocierile programate cu PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.