Liderul PD-L Emil Boc a declarat, la finalul discutiilor cu UDMR, ca democrat-liberalii vor continua negocierile cu Uniunea, in paralel cu cele purtate cu PSD.
"Nu vreau sa avansez solutii negativiste sau nihiliste in timp ce negociem", a spus Emil Boc, raspunzand unei intrebari legate de obiectia ridicata de PSD, care nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare. El a spus ca PD-L este in discutii cu PSD pentru incheierea "unui parteneriat pentru Romania" si ca de asemenea va continua sa negocieze cu liderii UDMR, care au fost primii parteneri care si-au aratat disponibilatea de colaborare pentru formarea unei majoritati parlamentare si a unui Guvern, informeaza NewsIn.

"Negociem, aceasta este concluzia intalnirii. Suntem in interiorul mandatului pe care Biroul Permanent ni l-a dat, de a continua negocierile cu cele doua formatiuni care si-au aratat disponibilitatea de a fi alaturi de noi intr-o viitoare guvernare majoritara", a fost singura informatie data de Emil Boc.

Presedintele PD-L s-a limitat la a sustine ca formatiunea sa va discuta in continuare cu UDMR si cu PSD. El a explicat ca "negocierile nu s-au finalizat", motiv pentru care nu doreste sa avanseze "solutii absolutiste".

"Procesul de negociere este in curs, orice avansare a unor solutii poate periclita orice proces de negociere. Suntem in discutii cu PSD pentru incheierea unui parteneriat pentru Romania, suntem in discutii si cu UDMR, pentru ca a fost primul partener care si-a aratat disponibilitatea de veni alaturi de PD-L, aceste discutii merg in continuare", a adaugat Boc. "Am discutat optiuni, variante", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.