Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat miercuri ca schimbarea premierului coalitiei PSD-PD-L dupa doi ani se negociaza in continuare, ca depinde de persoana care va fi desemnata azi de presedinte si ca de abia dupa anuntarea premierului se trece la faza impartirii ministerelor.
Intrebat daca s-a decis intre PSD si PD-L rotatia premierului dupa doi ani, asa cum propune PSD, Sarbu a precizat ca "nu s-a discutat inca la modul concret, asteptam sa vedem persoana. E negociabil, inca discutam", potrivit NewsIn.

Presedintele Senatului a mai spus ca nu s-au discutat inca ministerele si ministri pentru ca "deocamdata asteptam de la dl. presedinte sa ne dea un prim-ministru" si de abia dupa aceea, se intra intr-o alta faza a discutiei. Intrebat ce ministere ar trebui sa ceara PSD, vicepresedintele social-democrat a aratat ca "fiecare are pretentiile lui, si daca fiecare merge la negociere si spune noi pretindem si ceilalti pretind, atunci se incheie prost negocierea".

Miron Mitrea a spus la randu-i ca UDMR nu ar trebui sa intre in aceasta coalitie pentru ca un al treilea partener, intr-o coalitie ce are deja 70%, "nu mai are ce sa caute ". Intrebat daca intrarea maghiarilor ar putea sa fie o conditie care sa desparta cele doua partide, Mitrea a raspuns afirmativ. Si el a spus ca discutia pe ministere este ultima discutie, dupã ce se terminã negocierile pe protocolul de colaborare.

La randul sau, Radu Mazare a spus ca ministerul Justitiei ar trebui sa apartina PSD sau unui independent, dar acel independent sa nu fie Monica Macovei.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat si el ca nu vede rolul UDMR in conditiile in care se va ajunge la guvernare PDL-PSD. El a evitat sa raspunda la intrebarea daca intrarea UDMR in guvernare ar putea duce la blocarea negocierilor dintre PSD si PD-L.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.