Liderul UDMR Marko Bela a declarat, dupa intalnirea cu PD-L, ca liderii celor doua formatiuni au convenit ca vor continua negocierile pentru o participare comuna la guvernare.
"Am discutat despre formarea coalitiei guvernamentale si despre formarea Guvernului", a spus Marko. El a adaugat ca cele doua formatiuni politice au fost de acord sa colaboreze in continuare pentru formarea viitorului Guvern, potrivit NewsIn.

„Suntem de acord ca PD-L si UDMR vor colabora in interesul formarii urmatorului Guvern. Vom continua negocierile in legatura cu conditiile acestei coalitii”, a spus liderul UDMR, Marko Bela.

Desi considera conditia PSD de a exclude UDMR din viitorul Guvern ca fiind una „foarte proasta”, Marko sustine faptul ca decizia prezentei UDMR in Executiv este a PD-L, fiind partidul cel mai mare. Totodata, Marko Bela a declarat ca se va intalni cu presedintele PSD, Mircea Geoana, daca acesta il va contacta.

De asemenea, Marko Bela a spus ca formatiunea sa nu isi doreste cu orice pret participarea la guvernare. „Si in opozitie este viata(...) In acest moment se discuta o prezenta in Guvernul Romaniei sau in opozitie”, a mai declarat Marko.

Presedintele UDMR a anuntat convocarea pentru joi a conducerii centrale a formatiunii, Consiliul Permanent al UDMR, dar si a presedintilor organizatiilor teritoriale, pentru a discuta pe marginea colaborarii cu PD-L.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.