Liderul PSD Suceava, Gavril Mirza, a declarat, marti, ca echipa de negociere a social-democratilor a primit mandat sa solicite la negocierile cu PD-L un post de ministru in plus si paritate atat la impartirea functiilor din teritoriu, cat si la agentiile guvernamentale.

Mirza a precizat, in conferinta de presa, ca PSD mai solicita in negocierile cu PD-L ca functia de premier sa fie detinuta doi ani de un reprezentant PSD si doi de un reprezentant PD-L. De asemenea, Mirza a spus ca in cei doi ani ar urma fie numit un vicepremier de la celalalt partid, care va avea posibilitatea sa contrasemneze toate hotararile de guvern.

Mandatul echipei de negociere PSD cuprinde si restructurarea unor ministere, printre care Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Potrivit lui Mirza, o conditie „imperativa” a social-democratilor este ca Ministerul de Finante sa fie condus de un ministru desemnat de PSD. Social-democratii solicita paritate la impartirea functiilor din teritoriu si in ce priveste agentiile guvernamentale, dar si un post de ministru in plus fata de PD-L.

Potrivit liderului PSD Suceava, social-democratii vor ca in judetele in care presedintele CJ este membru PSD sau PD-L, prefectul si subprefectii sa fie desemnati de celalalt partid, iar in judetele in care presedintele CJ este de la alt partid sa se poarte discutii punctuale.

O alta conditie a social-democratilor vizeaza adoptarea masurilor de protectie sociala incluse in programul de guvernare PSD. Mirza a refuzat sa raspunda la intrebari referitoare la Justitie si DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.