Conducerea PD-L Covasna ar prefera ca viitoarea guvernare sa se faca fara UDMR, afirmand ca Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) i-ar face bine sa stea in opozitie cativa ani, transmite corespondentul NewsIn.

"Am sustinut mereu ca fara UDMR sa se faca guvernarea, cu mentiunea ca n-am nimic cu maghiarii, dar ar fi vremea sa mai stea si Uniunea in opozitie, i-ar face foarte mult bine”, a declarat, marti, corespondentului NewsIn, presedintele PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, amintind si de demersurile autonomiste ale UDMR.

Si organizatiile PSD din Covasna si Harghita au propus ca UDMR sa nu mai faca parte din guvernare, principalele lor argumente fiind demersurile aceastei formatiuni pentru autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, cu care nu sunt de acord.

In cursul saptamanii trecute, Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna a formulat si acesta o scrisoare deschisa adresata presedintelui Romaniei si presedintilor PD-L, PSD si PNL, prin care solicita ca UDMR sa nu mai fie cooptata in formula viitoare de guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.