Deputatii juristi au votat luni, tot pe furis, si trecerea Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Camerele de Comert.
Deputatii din Comisia juridica au adoptat luni pe articole propunerea legislativa pentru modificarea si completarea privind Registrul Comertului.

Autorii initiativei legislative - mai multi deputati PSD, PNL, PC, PRM, UDMR si minoritati - propun trecerea inapoi de la Ministerul Justitiei la Camerele de Comert a Registrului Comertului.

Luni, in comisie, cu exceptia deputatilor PD-L, toti ceilalti s-au pronuntat pentru aceasta modificare. Adoptarea raportului final al comisiei in privinta acestei propuneri legislative cade insa in sarcina viitorilor deputati care vor intra in componenta acesteia.

Pe 7 octombrie 2008, Senatul a respins propunerea legislativa, dar Camera Deputatilor este Camera decizionala.

Registrul Comertului este o afacere de zeci de milioane de euro aflata in dezvoltare.

Anul trecut a avut venituri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul acesta a fost preconizat un venit de 48 de milioane de euro.

Pe langa acesti bani, ONRC este posesorul unei baze imense cu informatii despre toate firmele care functioneaza pe teritoriul Romaniei. Toate acestea se afla in prezent sub administrarea Ministerului Justitiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.