Liderii PSD au negociat cu greutate guvernarea alaturi de PD-L, multe dintre discutii purtandu-se in toaleta de la Senat. Gruparea Mitrea-baroni a invins tandemul Geoana-Hrebenciuc.
Sedinta Comitetului Executiv al PSD convocata ieri la Senat s-a incheiat foarte greu.

Dupa un weekend in care au discutat zi si noapte, pe la partid si prin restaurante, daca sa mearga in alianta la putere cu PD-L sau sa ramana in opozitie cu PNL, sefii social democrati au avut nevoie de mai bine de cinci ore ca sa ajunga la o concluzie: vor merge la negocieri cu PD-L.

Presiunea pusa pe presedintele Mircea Geoana a fost foarte mare. Pe de o parte, la usa salii de sedinta se aflau foarte multi lideri veniti din teritoriu - care nu aveau drept de vot in CEx, deci au fost obligati sa stea in afara sedintei , dar care cereau vehement sa se mearga la guvernare cu PD-L.

Motivul oficial invocat - ticalosia liberalilor manifestata in campania electorala.

'De-abia astept sa le sparg capetele alora de la PNL', declara deputatul Catalin Micula, povestind ce probleme are la Hunedoara cu liberalii. De asemenea, un lider cunoscut drept adversar al democratilor, Eugen Nicolicea, reclama 'mizeriile' pe care liberalii i le-a facut in campania electorala si cerea si el razbunare.

Pe de alta parte, principalul sustinator al aliantei cu PD-L, Miron Mitrea, s-a chinuit toata ziua sa faca lobby printre membrii cu drept de vot ai Comitetului Executiv, el insusi neavand acest privilegiu, deoarece nu are nici o functie in partid.

Din 10 in 10 minute, Mitrea iesea din sala de sedinta cu cate un grup de social democrati si se ducea cu ei in toaleta din apropiere, unde ii 'prelucra' pe indelete.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.