Liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc, artizanul colaborarii PSD-PNL din ultimii ani, a confirmat ieri ca a existat o intelegere intre partidul sau si liberali ca, in noaptea alegerilor, dupa anuntarea exit-pollurilor, sa iasa impreuna si sa anunte formarea viitoarei majoritati parlamentare.

Intelegere care 'a cazut' din cauza tradarii PNL.

Hrebenciuc a mai precizat ca Legea electorala, cu atatea lacune, a fost dorita intentionat de liberali in actuala varianta, stiind ca altfel nu au sanse sa castige prea multe mandate in colegiile uninominale.

Potrivit lui Hrebenciuc, social-democratii i-au ajutat pe liberali sa treaca legea prin Parlament in schimbul accederii la viitoarea guvernare. PSD si PNL ar fi trebuit ca in noaptea alegerilor sa anunte impreuna formarea unei majoritati parlamentare si sa forteze astfel mana presedintelui Traian Basescu pentru a desemna viitorul prim-ministru.

Liberalii au tradat insa si n-au mai respectat intelegerea, lasandu-i pe social-democrati cu un scor slab la alegeri (din cauza lacunelor Legii electorale), dar si in afara guvernarii (in conditiile in care PNL isi disputa postul de prim-ministru pentru ramanerea la Palatul Victoria).

La randul sau, presedintele PSD Mircea Geoana a confirmat cele spuse de Hrebenciuc. Informatiile referitoare la un eventual anunt comun PSD-PNL, in noaptea alegerilor, pentru formarea viitorului guvern circulau de ceva vreme la 'bursa zvonurilor', dar plasau 'vinovatii de tradare' in tabara opusa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.