Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat duminica, dupa negocierile cu PD-L, ca ambele partide isi mentin solicitarea ca postul de premier sa le apartina, aratand ca acesta este punctul de divergenta intre cele trei mari partide din Parlament, relateaza NewsIn.

"In mod firesc, fiecare din cele doua partide sustine teza numirii unui prim-ministru", a aratat Geoana, aratand ca numirea premierului este principalul punct de divergenta intre PSD si PD-L. "Acesta e si elementul care trebuie sa permita si in discutia cu PD-L si in discutia cu PNL o formula care sa fie satisfacatoare pentru partidul nostru. Am castigat aceste alegeri, cererea noatra e legitima si o sustinem in continuare. Daca cineva doreste o majoritate solida in Romania, aceasta poate fi facuta doar cu PSD", a mai adaugat el.

Totusi, Geoana a spus insa ca si PSD si PD-L sunt "favorabile ideii unei majoritati solide" si a evidentiat ca, daca s-ar alia, ar avea o majoritate solida. "Ponderea parlamentara a PSD reprezinta un element de atractivitate pentru celelalte formatiuni. Noi consideram ca in varianta unui guvern PSD-PD-L ca cele doua formatiuni sunt suficiente cu 70% pentru a da o majoritate tarii", a mai spus el.

Presedintele PSD a mai spus ca accentul pus de PSD se indreapta spre sprijinirea celor cu venituri mici, pensionarii de la CAP, dezvoltarea infrastructurii rurale, continuarea cresterii salariilor mici si ca s-a convenit cu cei de la PD-L, in eventualitatea unui guvern comun, continuarea marilor proiecte de infrastructua. La capitolul puncte convergente, Geoana a mentionat descentralizarea si atragerea fondurilor europene.

Discutiile au fost incurajatoare cu PNL, si deschise cu cei de la PD-L, a caracterizat Geoana discutiile cu cele doua partide.El nu a exclus "aparitia unor elemente suplimentare pe chestiunile divergente cu ambele partide" pana luni dimineata cand PSD va lua o decizie formala. El nu a spus de cine e partidul mai apropiat in acest moment raspunzand la intrebare prin "De PSD si de milioane de votanti".

Geoana a adaugat ca PSD nu poate face concesii pe seama oamenilor cu venituri modeste si a avut o pozitie nuantata fata de mentinerea cotei unice. "Conditia nenegociabila a PSD e de a-i incuraja pe cei cu venituri mici", a spus el, aratand insa ca cei de la PD-L nu au respins in discutiile cu PSD aceasta obiectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.