"In mod firesc, fiecare din cele doua partide sustine teza numirii unui prim-ministru", a aratat Geoana, aratand ca numirea premierului este principalul punct de divergenta intre PSD si PD-L. "Acesta e si elementul care trebuie sa permita si in discutia cu PD-L si in discutia cu PNL o formula care sa fie satisfacatoare pentru partidul nostru. Am castigat aceste alegeri, cererea noatra e legitima si o sustinem in continuare. Daca cineva doreste o majoritate solida in Romania, aceasta poate fi facuta doar cu PSD", a mai adaugat el.

Totusi, Geoana a spus insa ca si PSD si PD-L sunt "favorabile ideii unei majoritati solide" si a evidentiat ca, daca s-ar alia, ar avea o majoritate solida. "Ponderea parlamentara a PSD reprezinta un element de atractivitate pentru celelalte formatiuni. Noi consideram ca in varianta unui guvern PSD-PD-L ca cele doua formatiuni sunt suficiente cu 70% pentru a da o majoritate tarii", a mai spus el.

Presedintele PSD a mai spus ca accentul pus de PSD se indreapta spre sprijinirea celor cu venituri mici, pensionarii de la CAP, dezvoltarea infrastructurii rurale, continuarea cresterii salariilor mici si ca s-a convenit cu cei de la PD-L, in eventualitatea unui guvern comun, continuarea marilor proiecte de infrastructua. La capitolul puncte convergente, Geoana a mentionat descentralizarea si atragerea fondurilor europene.

Discutiile au fost incurajatoare cu PNL, si deschise cu cei de la PD-L, a caracterizat Geoana discutiile cu cele doua partide.El nu a exclus "aparitia unor elemente suplimentare pe chestiunile divergente cu ambele partide" pana luni dimineata cand PSD va lua o decizie formala. El nu a spus de cine e partidul mai apropiat in acest moment raspunzand la intrebare prin "De PSD si de milioane de votanti".

Geoana a adaugat ca PSD nu poate face concesii pe seama oamenilor cu venituri modeste si a avut o pozitie nuantata fata de mentinerea cotei unice. "Conditia nenegociabila a PSD e de a-i incuraja pe cei cu venituri mici", a spus el, aratand insa ca cei de la PD-L nu au respins in discutiile cu PSD aceasta obiectie.