"Nu pot decat sa le multumesc pentru ca au avut incredere in mine chiar si in conditiile in care am fost retinut si, dupa aceea, cercetat in stare de arest", a declarat Pop, care a venit la Prefectura Cluj, unde BEJ Cluj a inmanat certificatele, insotit de doi politisti, transmite NewsIn.

Virgil Pop considera ca va fi prezent in Parlament la depunerea juramantului. Intrebat daca a depus o cerere in acest sens, deputatul ales a raspuns: "Este dreptul meu ca cetatean, pentru ca nu sunt singurul care este in ipostaza asta, doar ca eu sunt considerat un pericol public asa ca...mare atentie".

„Sunt convins ca este un caz fara precedent, dar asupra dosarului si asupra acuzatiilor nu vreau sa fac nicio referire”, a mai afirmat deputatul de Turda, adaugand ca nu este tratat preferential in arest si imparte o celula cu un alt arestat preventiv.

Intrebat de vinovatia sa, Virgil Pop a afirmat ca nu doreste sa faca nici un comentariu despre dosarul instrumentant de DNA – Serviciul Teritorial Cluj.

„Va rog sa imi permiteti sa nu fac nicio declaratie cu privire la dosarul care este pe rol. Va fi timp suficient ca sa analizam din punct de vedere moral acest dosar, sau aceste acuzatii, iar din punct de vedere drept sunt organele competente care isi vor face datoria”, a mai spus Pop.

Virgil Pop a fost ales in colegiu Turda cu 2.299 de voturi, adica 11,82% din sufragii. DNA sustine ca Virgil Pop este acuzat de trafic de influenta in forma continuata si ar fi cerut de la Petru Chis 80.000 de euro.

“Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea la acea data de consilier judetean, inculpatul Pop Virgil a pretins suma totala de 80.000 euro din are a primit 130.000 lei si 30.000 de euro de la un denuntator, pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator”, se arata in comunicatul de presa al DNA.

Deputatii de Cluj sunt Mircia Giurgiu, Daniel Buda, Petru Calian, Adrian Gurzau – toti de la PD-L –, Cornel Itu si Vasile Soporan (PSD), Mate Andras, Palfi Zoltan (UDMR) si Horea Uioreanu si Virgil Pop (PNL). Senatorii de Cluj sunt democrat-liberalii Mihail Hardau si Serban Radulescu, liberalul Marius Nicoara si social-democrat Alexndru Cordos.