Presedintele Traian Basescu a apreciat vineri, in cadrul consultarilor pe care le are cu PNL, masura luata de Guvern privind amanarea cresterii pensiilor pentru grupele I si II de munca.
"Am luat nota de masura pe care ati luat-o ieri si consider ca este o solutie buna pentru moment sa stam sa vedem cum alimentam fondul de pensii", i-a spus seful statului premierului Calin Popescu Tariceanu, la inceputul intalnirii cu delegatia liberala, potrivit NewsIn.

Delegatia PNL este condusa de presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu si este formata din Ludovic Orban, Teodor Melescanu, Mircea Ionescu Quintus, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Victor Paul Dobre si Adrian Cioroianu. Traian Basescu i-a spus vicepresedintelui PNL Norica Nicolai ca regreta ca nu a reusit sa intre in Parlament. "Sincer, imi pare rau", s-a adresat presedintele catre vicepresedintele PNL, Norica Nicolai.

Executivul a amanat, joi, prin OUG Legea de majorare a pensiilor pentru grupele I si II de munca, desi Curtea Constitutionala a precizat ca Guvernul incalca legea fundamentala prin nepunerea in practica a legii adoptate de Parlament, iar pensionarii vor primi diferenta de la 1 ianuarie 2010.

"Legea a fost amanata cu un an pentru ca nu ar fi fost timp pentru recalcularea pensiilor intr-un timp atat de scurt. Ea se va aplica dupa ce se termina etapele de racalculare a pensiilor pentru grupele I si II, in varianta propusa de guvern, urmand ca pensionarii sa primeasca diferenta de bani potrivit noii legi de la 1 ianuarie 2010", a declarat joi, la Realitatea TV, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.