Ludovic Orban si Bogdan Olteanu au intarziat vineri la festivitatea de primire a mandatelor din partea BEM, iar Elena Udrea si-a luat mandatul din sala de sedinte a Biroului Electoral Municipal, dupa ce a fost pe punctul de a pleca din cladirea Primariei fara certificat.
La festivitatea de inmanare a certificatelor doveditoare ale alegerii ca deputat si senator organizata de BEM au lipsit 3 senatori si 10 deputati, din totalul de 12 senatori si 28 de deputati de Bucuresti. Printre numele importante care au lipsit se numara senatorii PSD Cristian Diaconescu si Ecaterina Teodorescu, iar din partea deputatilor nu au venit sa-si ia cetificatul ce atesta castigarea mandatului: Brandusa Novac, Teodor Paleologu, Dan Radu Zatreanu, Sergiu Andon, Alina Gorghiu, Cornel Pieptea si Danut Liga, potrivit NewsIn.

Deputatii PNL Ludovic Orban si Bogdan Olteanu au ajuns la sediul BEM imediat dupa incheierea festivitatii, dar si-au recuperat certificatele de la colegii de partid. In schimb Elena Udrea, care a intarziat mai mult, a fost nevoita sa mearga in sala de sedinte a Biroului Electoral Municipal pentru a-si primi certificatul, dupa ce a fost pe punctul de a parasi cladirea Primariei fara sa mai obtina acest document. Udrea l-a sunat pe unul din membrii BEM, care i-a comunicat ca poate veni sa-si ridice mandatul din sala de sedinte.

Dupa primirea mandatului, Elena Udrea a precizat ca ar dori ca locurile din Parlament sa se imparta in doua: o parte pentru cei care au obtinut peste 50% plus unu din voturi si cealalta parte pentru cei care au castigat cu 2800 de voturi, pe care ea i-a calificat ca fiind "perdanti".

Festivitatea de inmanare a mandatelor nu a fost lipsita de incidente, noul deputat PNL Daniel Budurescu s-a impiedicat pe scena si era sa cada peste invitatii din primul rand. Dupa incheierea festivitatii, Daniel Budurescu a declarat ca prin acest incident spera sa iasa din anonimat.

In rest, festivitatea s-a desfasurat intr-o maniera protocolara, dar si colegiala. Secretarul general al PD-L,Vasile Blaga, si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au stat unul langa altul si au mai schimbat doua-trei vorbe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.