Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca nu merge la Cotroceni, la consultarile cu presedintele pentru ca nu crede ca i-ar face bine lui Traian Basescu sa-l vada acolo, potrivit NewsIn.
"Nu cred ca i-ar face bine lui Traian Basescu sa ma vada in delegatia PSD. E o parere. Daca obtineti un alt punct de vedere din partea lui Traian Basescu, sa-i spuneti lui Mircea Geoana. Eu cred ca delegatia trebuie sa fie reprezentativa, pentru ca indiferent de opiniile personale, decizia va fi luata de conducerea partidului, de CeX si de Consiliul National", a declarat Nastase.

El a mai lasat de inteles ca nu s-au inregistrat evolutii semnificative in ceea ce priveste negocierile cu liberalii. Nastase a spus ca nu s-a semnat un protocol cu PNL, dar ca oricum un protocol de asigurare a majoritatii tot va trebui semnat de partidele care isi vor asuma guvernarea si a readus iar in discutie posibilitatea ca acel protocol sa nu fie semnat de PSD, care ar putea intra in opozitie. " Nu vad de ce ar fi nevoie inainte de aceste consultari sa se semneze un protocol. Un astfel de protocol va fi necesar de incheiat de PSD in oricare dintre variantele finalizate de negocieri cu alte partide. La fel de bine e posibil ca alte partide sa incheie un protocol, deci PSD sa ramana si fara portofolii si in opozitie", a adaugat fostul premier.

Printre marii absenti de la consultarile de la Cotroceni se mai numara si Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc. Surse din PSD au declarat pentru NewsIn ca unii lideri ai PD-L ar fi transmis ca cei doi si Adrian Nastase nu ar fi doriti de presedinte la consultari. Aceleasi surse au precizat ca unii lideri din partid sunt nemultumiti ca cei trei, aceiasi care sunt si sustinatorii unei aliante cu PNL, nu vor face parte din echipa care merge la consultari si spun ca la Cotroceni merge tabara pro-PD-L. Totusi, cei care sunt favorabili unei apropieri de PNL vor fi reprezentati de Titus Corlatean, care a exprimat in ultima vreme si public ca ar vedea mai degraba o colaborare cu liberalii.

Mircea Geoana, Miron Mitrea, Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, Marian Oprisan, Constantin Nita sunt printre cei care vor merge vineri la Cotroceni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.