Consultarile cu reprezentantii minoritatilor au inceput vineri, presedintele dorind sa afle viziunea acestora despre viitorul Guvern, care, potrivit sefului statului, ar trebui sa se formeze inainte de data de 24 decembrie, avand in vedere urgenta adoptarii bugetului pe 2009.
Seful statului le-a spus reprezentantilor minoritatilor ca, potrivit Constitutiei, are obligatia de a consulta toate grupurile parlamentare in vederea formarii noului Guvern. "Cum vedeti noua structura guvernamentala care sa poata sa treaca (n.r.de Parlament) si sa avem Guvern inainte de 24 decembrie? Se poate avea in vedere si data de 29 decembrie, dar urgenta bugetului ne obliga sa avem Guvern inainte de 24 decembrie, daca nu chiar pe 21 sau 22", a spus presedintele.

Reprezentantul comunitatii evreiesti in Camera Deputatilor, Aurel Vainer, a spus ca minoritatile isi doresc un guvern care sa se bucure de o sustinere cat mai mare si printre ale carui tinte sa se afle si grija pentru drepturile minoritatilor. "Inteleg ca veti sustine un Guvern, oricare ar fi el", a spus Basescu. Vainer a replicat ca vor sustine orice guvern care ofera alocari bugetare adecvate pentru minoritati.

Opt reprezentanti ai minoritatilor au venit vineri la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu despre viitorul Guvern, dintre acestia lipsind liderul grupului, Varujan Pambuccian, care a ramas prins in trafic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.