Fostul premier cauta sa-si mareasca sansele la prezidentiale si prefera PNL. Mitrea planuieste sa aduca partidul la putere ca sa-si fidelizeze 'baronii' si ar opta pentru PDL. Intrarea la guvernare sau ramanerea in opozitie adanceste lupta dintre factiunile din PSD.

In conditiile in care participarea la guvernare a PSD este inca incerta, taberele din partid se trezesc.
In toate aceste lupte fratricide s-au format doua aliante conjuncturale:

Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc, impotriva lui Miron Mitrea si a unui nucleu de lideri din teritoriu. Intre ei, Mircea Geoana.

Alianta cu PNL sau opozitia este punctul de vedere al PSD-istilor bucuresteni. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, ieri, dupa o sedinta a conducerii, ca Geoana trebuie sa negocieze pentru un guvern condus de el sau sa ramana in opozitie.

Ce vrea Nastase

Adrian Nastase vizeaza obtinerea candidaturii la Presedintie in 2009. Pentru a-si maximiza sansele, i-ar conveni ca PSD sa ramana in opozitie. Radu Mazare a enuntat aceasta idee clar, miercuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.