Presedintele Traian Basescu a declarat ca vrea neaparat un guvern competent care sa stie cum sa gestioneze criza actuala si ca invita maine partidele si reprezentantii minoritatilor la consultari.
Basescu a invitat pentru ziua de vineri partidele parlamentare si reprezentantii minoritatilor la consultari, in urma carora va desemna premierul mandatat sa formeze noul Guvern.

Presedintele Traian Basescu a chemat, in prima instanta, grupul celor 18 reprezentanti ai minoritatilor, de la ora 10.00, care va fi urmat de UDMR, la ora 11.00, apoi de liberali, la ora 12.00. PSD si PC au fost chemate la ora 13.00, iar PDL, la ora 14.00.

In cadrul acestor discutii se va definitiva formula de guvernare si se va stabili cine va fi premier, informeaza Realitatea.

Presedintele Basescu a mai anuntat ca a semnat decretul de convocare a noului Parlament pentru 15 decembrie.

Seful statului a precizat ca intentioneaza sa desemneze noul premier inainte de 15 decembrie, data la care a convocat Parlamentul in noua sa formula. El spera ca noul Guvern sa fie validat inainte de Ajunul Craciunului, potrivit NewsIn.

De asemenea, Traian Basescu le-a cerut partidelor ca, in cadrul consultarilor pe care le vor avea la Cotroceni pentru formarea noului Guvern, sa tina cont de competentele de care dispun "in ograda proprie" in gestionarea anuntatelor dificultati economice ale anului 2009.

"Voi fi f atent in discutiile cu partidele la capacitatea lor de a furniza competente", a spus seful statului, vineri, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni. El a precizat ca "simpla apartenenta la un partid" nu reprezinta garantia obtinerii unui portofoliu, importante fiind, in opinia sa, abilitatile si competentele viitorilor ministri in gestionarea anului 2009, dificil din perspectiva economica. "Partidele sa se uite in ograda proprie sa vada care e nivelul de competente de care dispun", a mai spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.