Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna a formulat o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, presedintelui PD-L, Emil Boc, al PSD, Mircea Geoana, si liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, prin care solicita ca UDMR sa nu mai fie cooptata la guvernare.
„Avem nevoie de un guvern care prin oamenii ce il vor forma si prin programul de guvernare sa fie o forta puternica, unita in jurul acestui interes national. Avand in vedere ca in urma alegerilor, electoratul roman a oferit celor trei partide parlamentare - PD-L, PSD si PNL - oportunitatea de a forma, intr-un formula sau alta, o majoritate parlamentara si un guvern stabil, coerent si puternic, fara a mai apela la uniunea culturala etnica separatista UDMR, credem ca o astfel de solutie se impune, in acest moment, ca necesara si benefica tuturor. Cooptarea acestei formatiuni la guvernare ar fi interpretata ca o incurajare tacita a atitudinilor publice segregationiste promovate in ultimul timp de liderii sai”, afirma presedintele Forumului, Ioan Solomon, in scrisoarea sa, transmite corespondentul NewsIn.

Presedintele Forumului sustine ca in conditiile in care UDMR urmareste sa intre in noul guvern cu scopul declarat public de a dobandi in urmatorii patru ani autonomia teritoriala etnica a asa-zisului „Tinut Secuiesc”, acest lucru ar insemna un factor de permanenta perturbare a coerentei si eficientei actului de guvernare. Aceeasi sursa subliniaza ca este momentul ca dupa atata vreme la guvernare, daca nu renunta la proiectele nationaliste separatiste, UDMR sa ramana in opozitie.

„Credem ca este momentul ca dupa atata timp la guvernare, daca nu renunta la proiectele sale nationaliste separatiste, UDMR sa ramana in opozitie pentru a beneficia de un ragaz in care liderii sai sa reflecteze daca nu ar fi mai bine pentru toata lumea sa aleaga conlucrarea si convietuirea interetnica in spiritul european al unitatii in diversitate, al respectului fata de Constitutia si legile tarii, in locul obstinatiei pentru separatism etnic si teritorial”, conchide liderul Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.