Premierul Tariceanu a cerut, in sedinta de joi a Executivului, ca ministerele sa reduca cheltuielile cu autoturismele proprii, primele si sporurile, cheltuielile de protocol sau cele pentru deplasari in strainatate si a cerut MEF sa ia masuri pentru reducerea preturilor la achizitiile publice, informeaza NewsIn.

"Cer tuturor ministerelor ca, pana intervine Ministerul de Finante cu norme, ca incepeti o reducere drastica a cheltuielilor care nu sunt esentiale", a spus Tariceanu, potrivit unui comunicat remis de institutie.

Tariceanu i-a cerut totodata ministrului Finantelor, Varujan Vosganian, sa ia masuri pentru diminuarea preturilor la achizitiile publice, precizand ca aceste planul de masuri nu trebuie sa duca la oprirea proiectelor de investitii. Premierul le-a mai cerut lui Vosganian si ministrului pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, sa elaboreze impreuna cu BNR un set de masuri care sa ofere IMM-urilor acces la finantare.

Deficitul bugetar a ajuns la 3% din produsul intern brut la sfarsitul lunii noiembrie si se apropie de 4% din PIB, in conditiile in care incasarile bugetare au scazut luna trecuta cu 3,5 miliarde lei, tendinta mentinandu-se si in luna decembrie, au declarat joi, pentru NewsIn, surse din MEF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.