Fostul ministru al municii, Paul Pacuraru, a fost joi la DNA unde a stat aproximativ o jumatate de ora, el fiind chemat de procurori pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie, informeaza NewsIn.

La fel ca Adrian Nastase, Pacuraru a fost acuzat ca a fost chemat la DNA din motive politice. El crede ca in perioada urmatoare "va fi coada la DNA".

Fostul ministru a mai sustinut ca va demonstra, in instanta, ca nu exista niciun prejudiciu in acest dosar.
Fostul ministru al muncii, Paul Pacuraru, s-a prezentat, pe 29 septembrie, in fata procurorilor anticoruptie pentru audieri, la iesire declarand ca a semnat un proces-verbal prin care refuza sa mai ofere declaratii procurorilor. Fostul demnitar a sustinut, ca de fiecare data, ca dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie este unul politic. "Le-am spus anchetatorilor ca nu vreau sa fac nicio declaratie in acest dosar si ca singurul lucru pe care il doresc este ca ancheta sa se finalizeze mai repede si sa fie trimis dosarul in instanta", a declarat Pacuraru.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 24 septembrie, decretul de eliberare din functie a ministrului muncii, Paul Pacuraru, ca urmare a demisiei acestuia. Presedintele l-a suspendat din functie pe Pacuraru, avand in vedere ca DNA a inceput urmarirea penala a acestuia.

Senatul a decis pe 26 august ca Paul Pacuraru poate fi urmarit penal, avizand o cerere a DNA in acest sens.

Liberalul s-a prezentat la DNA, pe 19 septembrie, unde a fost chemat, potrivit unor surse judiciare, pentru a i se aduce la cunostinta in legatura cu dosarul in care procurorii il cerceteaza pentru luare de mita. Pacuraru a declarat ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

DNA a sesizat Senatul, pe 18 aprilie, pentru a cere inceperea urmarii penale in cazul lui Paul Pacuraru.
Potrivit ziarului "Cotidianul" in timp ce SRI asculta telefoanele liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, acuzat in scandalul banilor pentru partid adunati de la institutii descentralizate, procurorii ar fi descoperit doua convorbiri in care fostul ministru al muncii il ruga pe Morega sa-l prezinte pe fiul sau directorului de la Rovinari.

In acest context, Pacuraru l-ar fi rugat pe Morega sa intervina pe langa directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si cei ai complexurilor energetice Turceni si Rovinari, astfel incat acestia sa acorde contracte societatii Intratest, firma condusa de Mihnea Pacuraru, fiul fostului ministru al muncii. Potrivit Cotidianului, Mihnea Pacuraru nu a avut succes, insa ar fi semnat contracte cu Societatea Nationala a Lignitului si la Turceni. Fiul lui Paul Pacuraru si-a infiintat firma Intratest, pe 20 iunie, la doua luni dupa ce tatal sau fusese numit ministru.

Lui Dan Ilie Morega i-au fost aduse la cunostinta invinuirile pe 30 ianuarie 2008 de catre procurorii DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.