Patriciu a reluat o idee pe care a exprimat-o inca de la alegerile trecute, din 2004, cand a sustinut realizarea unui Guvern PNL-PSD.

El a explicat faptul ca PNL ar trebui sa conduca un Guvern impreuna cu PSD sau sa intre in opozitie. 'PNL are doua optiuni: sa se duca la guvernare cu PSD sau sa se duca in opozitie. Acestea sunt cele doua optiuni pe care le are-Guvern cu PSD, dar condus de PNL, avand primul-ministru pentru ca sa-si asigure aplicarea unui program liberal sau sa se duca in opozitie si sa astepte sa se termine focul celor doi urmasi ai FSN. Peste patru ani vor mai fi alegeri, nu se intampla nimic, istoria se scrie incet', si-a explicat Patriciu teoria.

Omul de afaceri liberal a subliniat ca nu este nevoie ca un astfel de Guvern sa dureze patru ani. 'Probabil ca trebuie sa stea un an, cat dureaza criza', a afirmat el. In 2009 vor avea loc si alegeri prezidentiale.

Liberalul a explicat metaforic cum vede el relatia dintre cele trei formatiuni politice care negociaza guvernarea. In acest sens, Patriciu a vorbit despre un 'triuel' - 'daca duelul este lupta intre doi pistolari care se indeparteaza zece pasi si dupa aia trag unul intr-altul, triuelul este intre trei. Doi sunt foarte buni, sunt tintasi perfecti, si al treilea e un gaga. Se indeparteaza cate zece pasi. Cei doi pistolari foarte buni, stiind ca-s buni, trag unul intr-altul si gaga trage si el, poate l-o nimeri pe unul. Cine moare? Cei doi buni!', a povestit Patriciu. Intrebat cine este gaga, el a raspuns doar 'Cred ca banuiti si dumneavoastra', dar fara sa nege ca ar fi vorba despre PNL.

In cadrul emisiunii, Patriciu s-a referit si la presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, care, din punctul sau de vedere, este 'cel mai coerent dintre cei care azi si-au propus un program anticriza', chiar daca nu este si cel mai 'curajos'. Patriciu a negat ca ar fi fost omul din spatele lui Tariceanu. 'In realitate, n-am negat niciodata ca suntem prieteni, dar niciodata niciunul dintre noi nu a incercat sa influenteze deciziile celuilalt', a comentat el.

Cat priveste sponsorizarile pe care le-a facut in aceste alegeri, Patriciu a precizat ca, si de aceasta data, 'evident' ca 'toti' au batut la usa sa, dar plafonul fusese deja 'epuizat' prin contributiile facute catre PNL.