PD-L, PNL si PSD au oameni care fie viseaza sa ajunga al doilea, respectiv al treilea om in stat, fie s-ar multumi cu unul dintre aceste posturi in lipsa unei oferte mai atractive.

Democrat-liberalii au lasat deja sa se raspandeasca pe canale neoficiale ca sunt dispusi sa renunte la postul de presedinte al Camerei Deputatilor in favoarea liberalului Calin Popescu Tariceanu daca PNL ar sustine un guvern condus de un democrat-liberal.

Asta in cazul in care cele doua partide ar bate palma pentru a guverna impreuna.

Din acest motiv, dar si pentru ca printre noii deputati nu se afla vreun nume care sa revendice postul, PD-L nu si-a pus inca problema desemnarii vreunui posibil candidat pentru sefia Camerei.

La Senat insa lucrurile stau altfel. Se pare ca principalul pretendent la sefia primei Camere parlamentare este veteranul Radu Berceanu.

De altfel, numele lui Berceanu a fost avansat si in 2006, atunci cand PNL si PSD au incercat sa-i detroneze pe Adrian Nastase si pe Nicolae Vacaroiu.

Au reusit insa numai cu Nastase, drept pentru care Berceanu a ramas atunci pe dinafara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.