Liberala Norica Nicolai a venit in schimb la sedinta Biroului Permanent si spune ca isi asuma cu demnitate infrangerea la alegerile din 30 noiembrie, declarand ca este multumita de statutul ei ca om politic si ca "peste patru ani sau mai devreme" va candida din nou.
Sedinta Biroului Permanent al Senatului programata miercuri s-a desfasurat intr-o atmosfera "apatica, trista", potrivit presedintelui Ilie Sarbu, deoarece dintre membrii forului de conducere al Camerei superioare a Parlamentului cativa nu se regasesc in viitoarea legislatura. "Doamna Norica, domnul Taracila, Serban Nicolae, sunt foarte multi oameni care erau de valoare la comisiile de specialitate si care chiar au facut ceva", a spus presedintele Senatului, Ilie Sarbu, intrebat pe cine regreta dintre colegii sai ale caror mandate nu au fost reconfirmate duminica, prin vot, potrivit NewsIn.

Senatorul liberal Norica Nicolai a venit la intalnirea Biroului Permanent, insa ceilalti mari perdanti ai scrutinului din 30 noiembrie, social-democratul Doru Ioan Taracila si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor nu au aparut, miercuri, in Parlament.

"Este efectul legii care face o combinatie intre uninominal si proportional pe liste. La uninominal categoric am castigat, am avut cel mai mare scor al partidului, cel mai mare scor personal si cel mai mare procent, dar la redistribuirea pe liste am pierdut", a spus Norica Nicolai, intrebata cum comenteaza faptul ca nu a obtinut un nou mandat de parlamentar. Nicolai a spus ca isi asuma "cu aceeasi deminitate" infrangerile si victoriile, exprimandu-si speranta ca viitorul Parlament va fi mult mai eficient si competitiv "in a promova o legislatie care sa fie coerenta, aplicabila si cu efecte in planul public" decat precedentul.

Sefa Comisiei juridce a Senatului a spus ca isi va relua cariera universitara si va practica meseria sa de baza, aceea de avocat, ea si Doru Ioan Taracila, care nu a obtinut nici el un nou mandat in Parlament, fiind colegi in acelasi Barou din Calarasi.

Totusi, Norica Nicolai nu intentioneaza sa renunte la politica si va mai candida pentru un loc in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.