Desi comisia parlamentara de ancheta in cazul SRR si SRTv si-a definitivat raportul, seful televiziunii publice, Valentin Nicolau, ii cere presedintelui Camerei Deputatilor sa intervina, invocand faptul ca mai multe probe au fost ignorate.

Presedintele televiziunii publice, Valentin Nicolau, afirma ca membrii comisiei parlamentare de ancheta au refuzat sa-i puna la dispozitie stenogramele sedintelor in care au fost audiati angajati ai SRTv.

Intr-o scrisoare adresata ieri presedintelui Camerei Deputatilor, Nicolau spune ca a solicitat documentele pentru a raspunde astfel eventualelor acuzatii formulate de catre redactorii audiati, insa, intr-o prima faza, a primit "un simulacru de stenograme, incomplete si cenzurate", iar ulterior, membrii comisiei nu au mai raspuns solicitarilor sale. In context, se cere interventia presedintelui Camerei, Adrian Nastase, pentru a intra in posesia materialelor respective. De asemenea, Nicolau mai afirma ca TVR a transmis comisiei peste 23.000 de file ca probe impotriva "celor care au facut afirmatii neadevarate la audieri", adaugand ca spera ca aceste dovezi sa se regaseasca in argumentele care au stat la baza raportului. Tot ieri, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit o scrisoare din partea Federatiei Sindicatelor Unite TVR, prin care sindicalistii isi exprima ingrijorarea fata de continuarea politizarii insitutiei, in conditiile in care noua conducere va fi numita in baza aceleiasi legi de organizare a SRTv.

"Prezenta reprezentantilor nostri la comisia parlamentara de ancheta le-a intarit convingerea ca pe o buna parte din membrii acesteia nu i-a interesat catusi de putin problemele reale cu care se confrunta insitutia, ci doar aspectele - opinii sau interpretari - care puteau fi folosite impotriva conducerii", sustin sindicalistii. "Puterea vrea schimbarea Consiliului de Administratie. Nu vom ceda asertiunilor potrivit carora atat de mult doritele alegeri anticipate ar impune si controlul asupra televiziunii publice. (...) Afirmam aceasta intrucat sindicatele din SRTv s-au angajat sa militeze pentru depolitizarea insitutiei", se mai arata in document. Sindicalistii mai spun ca au un proiect de modificare a legii de organizare a SRTv, in timp ce conducerea Camerei Deputatilor a decis dezbaterea in procedura de urgenta a unei initiative similare a deputatului UDMR Kelemen Hunor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.