Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat ca nu stie cum va fi explicata "intoarcerea la stanga" a PD-L, referindu-se la declaratiile liderilor PSD privind o posibila coalitie cu PD-L pentru guvernare, relateaza NewsIn.
Olteanu a spus ca nu ar fi exclus ca PD-L sa intre la guvernare alaturi de PSD. "Inclina spre aceasta apropiere din 1990, practic s-ar reface vechiul FSN. Sunt curios sa vad cum intelectualii dreptei, care l-au sustinut pe Traian Basescu in acesti ani, vor explica tradarea Partidului Democrat Liberal si intoarcerea la stanga. Dar e doar o varianta de lucru in acest moment, ramane de vazut", a declarat Olteanu.

Bogdan Olteanu a spus ca liberalii au stabilit deja ca o intrare la guvernare presupune respectarea programului liberal, iar, in ceea ce priveste conditia ca Tariceanu sa fie premierul unui viitor Guvern, a declarat ca este "implicit" ca PNL va cere acest lucru. "Asta vine implicit, pentru ca repet nu cred ca altcineva poate pune in aplicare programul de guvernare al lui Tariceanu, asa cum nu cred ca Tariceanu ar pune in aplicare programul de guvernare al PSD".

Presedintele Senatului, Ilie Sarbu, a declarat pentru NewsIn ca o mare parte a liderilor din teritoriu ai PSD sunt favorabili ideii unui guvern PD-L-PSD si ca aceasta varianta va fi tema principala a discutiilor pe care liderii social-democrati le vor avea in cursul zilei de miercuri. La randul lui, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat miercuri ca varianta de guvernare cu PD-L e "mai sigura" si ca nu stie daca PSD va mai negocia cu PNL. Intrebat de ce este mai buna varianta cu PD-L, Viorel Hrebenciuc a spus ca aceasta este "mai sigura, ca sunt 70% din voturi". El a spus ca nu stie daca PSD va mai discuta cu PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.