Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca pentru liberali postul de premier nu este o problema de persoana, ci o garantie ca programul guvernului Tariceanu va fi respectat de catre viitoarea coalitie de guvernare, potrivit NewsIn.
“Pentru noi, acum, postul de prim-ministru nu este o problema de persoana, ci o garantie ca programul guvernului Tariceanu privind cresterea economica si pastrarea locurilor de munca chiar se va respecta de catre viitoarea coalitie”, a spus Melescanu.

Potrivit lui Melescanu, liberalii vor lua o decizie privind participarea intr-o viitoare formula de guvernare doar dupa ce primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, le va prezenta optiunile, in urma consultarilor pe care le va avea cu partidele politice. „Pornind de la rezultatul acestor consultari preliminare pe care le va avea primul ministru cu toate partidele, suntem deschisi fata de toata lumea. O sa ne prezinte propuneri pentru a adopta o decizie”, este de parere Melescanu, care a adaugat ca la nivelul partidului „nu s-au manifestat niciun fel de preferinte pentru un partid sau altul”, singurul criteriu fiind continuarea politicilor liberale de catre viitorul guvern.

Intrebat despre posibilitatea ca PNL sa se asocieze cu programul de guvernare al unui alt partid, Melescanu a raspuns ca este „total prematur” si ca negocierile nu se vor purta dupa progamele avute in timpul campaniei electorale. „Toate partidele au avut, cu exceptia PNL, programe de campanie. Daca este sa facem o evaluare a programelor politice din campanie, ar fi o nenorocire dupa ce promisiuni s-au adus: de la spatiul cosmic si pana la dublarea salariilor si a pensiilor. Noi nu lucram pe proiectele politice avute de partide in perioada campaniei si va trebui sa vedem in ce masura ce s-a spus in campanie va deveni conditie si in eventualele negocieri”, a mai afirmat Melescanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.